Намирате се ТУК
НАЧАЛО > ЕКИП

ЕКИП НА БЪЛГАРСКО УЧИЛИЩЕ "НИКОЛА Й. ВАПЦАРОВ", НИКОЗИЯ И ДАЛИ

Нели Киряку - Училищен ръководител, учител по български език и литература и гръцки език 

Не е възможно да предадеш нещо, което не притежаваш. Затова първо човек трябва да открие удоволствието от работата за себе си, за да може да го предаде и на останалите. Мисля, че за да си добър учител, първо трябва да си добър човек - позитивен и добронамерен, дори и в градивната си критика.

Завършила съм магистърска степен от СУ „Св. Климент Охридски“ като специалист по Българска филология, с втора специалност Психология. Имам и следдипломна квалификация за преподаване на български език като чужд. Дълги години преподавах в средни училища в България, а също и в Департамента за чуждестранни студенти в Академията за обществени науки и социално управление. В Кипър съм работила в Арменско училище „Мелконян“, а и досега преподавам български език като чужд към Държавните образователни курсове. В училище „Никола Вапцаров“ освен основната цел на предмета - предаване на определени знания по темата на урока, се стремя да постигна и други, не по-малко важни, цели:

  • да формирам нравствени ценности у учениците;
  • да предизвикам интерес към уроците;
  • да развивам познавателна активност и устойчиво внимание;
  • да приобщя всички ученици в процеса на учене;
  • да идентифицирам и надграждам силните страни, които всеки един ученик притежава

Искрено вярвам, че за да си успешен учител, трябва преди всичко да си запазил детето в себе си, за да разбереш и детската душа.

Лидия Стефанова - Административен ръководител, Секретар и член на Управителния съвет на Съюз на българите в Кипър

Казвам се Лидия Стефанова и изпълнявам длъжността Административен ръководител на Българско училище „Никола Вапцаров“. На мен се падат организацията и контролът на административно-стопанската дейност на училището. Координирам служебните контакти с педагогическия персонал, консултирам родители, комуникирам с ведомства от България и Кипър, с фирми и други организации. Подпомагам училищния ръководител при решаване на въпроси от социално-битов и организационен характер.

Работата ми е да познавам и родителите, и децата, и техните нужди и потребности. Станах специалист в бързото разрешаване на проблеми от всякакъв характер. Целта ми винаги е била издигане на престижа и утвърждаване на уникалния образ на нашето училище. Казвам „нашето“, защото съм един от създателите му и от самото му начало, то е като втори дом за мен.

Майка съм на две деца, родени и израснали в чужбина и като една от многото такива, искам децата ни да растат познавайки родния език, българските традиции и култура.

Гергана Тодорова - Начален учител

Здравейте, мили деца и родители! Казвам се Гергана Тодорова. Завършила съм Начална училищна педагогика с руски и английски език в ЮЗУ "Неофит Рилски". В работата си с учениците използвам иновативни методи и похвати, защото всички знаем, че децата несъзнателно попиват новата информация, когато им я поднасяме като игра. От опит знам, че освен да им говорим, децата имат нужда и да ги изслушваме. Но не просто да ги чуваме, а наистина да проявим интерес към техните мисли и проблеми, колкото и маловажни да ни се струват. Старая се да предам знанията си на децата по достъпен начин и да обясня сложното в урока с разбираеми думички.

Според мен е важно учителят да не пести похвалите си, когато детето се е справило добре.

Милена Атанасова - Начален учител

Завършила съм „Специална педагогика“ – Бакалавър в Пловдивски университет „ Паисий Хилендарски“ – 2002 година и „Психология“ – Магистър във Великотърновски университет „ Св. Св. Кирил и Методий“ – 2005. В България, работех в център за деца със специални образователни потребности – до 2014 година. До началото на 2016 година, преподавах в училище „Българче“ в гр. Дубай, където бях и училищен ръководител. Щастлива съм, че ще бъда част от екипа на училище „ Никола Вапцаров“, който с много любов и вяра съхранява българския език и традиции.

 

 Радослав Георгиев - Учител по български език и литература

Завършил съм ,,Българска и руска филология" в Шуменски университет ,,Епископ Константин Преславски" през 1996 г. Работил съм седем години като учител и възпитател в България. От 2008 г. работя като учител в БНУ ,, Д- р Петър Берон" гр. Ларнака, Кипър. През учебната 2018- 2019 ще преподавам и в БУ ,, Никола Вапцаров" гр. Никозия.

 

 

 Иво Христов - Учител по история и география

Завършил съм специалност ,,История’’ във ВТУ ,,Св.св.Кирил и Методий’’. Имам опит като учител по история в България. Щастлив съм да бъда част от екипа на училище ,,Никола Вапцаров’’, Никозия и Дали. Надявам се да помогна на децата да знаят и разбират по-добре българската история.

 

 

Виктория Марчева - Учител по пеене и ръководител на вокална група "До, Ре, Ми"

Казвам се Виктория Марчева и съм бесарабска българка от Украйна. Учила съм в Болградската Гимназия "Г.С.Раковски", където съм била солистка на вокално-образцовия ансамбъл "Здравец" с художествен ръководител Димитър Стоев. Паралело съм завършила детската музикална школа на град Болград със специалностите "Пиано" (в класа на  Алла Рогачьова) и "Класическо пеене" (в класа на Анна Шатирова).

Висшето си образование придобих в Националната музикална академия "Проф. Панчо Владигеров" (гр. София) със специалности "Класическо пеене" (бакалавърска степен) и "Вокална педагогика" (магистърска степен) в класа на Проф.  Маргарита Баснарова и Проф. Благовеста Карнобатлова. Учила съм "Камерно пеене" в класа на Проф. Благовеста Константиновна и "Актьорско майсторство" при Доц. д-р Виолета Горчева.

В Кипър се занимавам с преподавателска дейност (пиано, класическо и модерно пеене, ранно музикално развитие на деца), солистка съм на различни концерти, като  и съм участник на камерния хор "Полифония" с ръководител Маро Скорди.

Преслава Еремиева - Учител по народни танци

Казвам се Преслава Еремиева. Завършила съм  МГ „Гео Милев“ Плевен с интензивно изучаване на английски език, математика, география и икономика и информатика.

На 6 годишна възраст започнах да танцувам народни танци в ансамбъл „Нашенчета“, град Плевен. След 6 години в ансамбъла ,вече бях посетила 12 държави в Европа и Африка, с цел представяне и популяризиране на българската култура. Отличавани сме с престижни награди и първи места на фестивали в Мароко, Франция, Италия. Това е и моята мисия в БУ „Никола Вапцаров“ –преподаване на български народни танци. Неслучайно използвам думата „мисия“, а не „работа“. Знаем, че езикът, българският бит и фолклор са запазили народа ни през годините, а  сега те са спойката на българската общност в чужбина. Целта ми е по интересен и забавен начин, с любов и грижа към децата, да предам обичта към българската култура и танц.

Щастлива съм да бъда част от този родолюбив и съхраняващ българското, екип!

Весела Попова - Учител по рисуване и приложни изкуства

Творчество, изчистени форми и иновации ...

Търся най-добрият резултат за максимално въздействие от всеки различен аспект на изкуството.

Здравейте,

Казвам се Весела, но повечето ми приятели и познати ме наричат Вес или Веси. Родена съм в морската столица на България – Варна. Завършила съм НБУ (София) с бакалавърска степен по Маркетинг и Реклама и Сешънс колидж (Ню Йорк) специалност Дигитални изкуства със специализация по Илюстрация и Уеб дизайн.

Харесва ми да уча и да разширявам знанията си. Любовта ми към класическото и фолклорното изкуство в комбинация с новите технологии и компютрите отвориха цялата нова вселена и се озовах в океана от възможности да се развивам като Дигитален художник.

Родителски съвет

   Здравейте. Казвам се Мирена Серафимова (първата отляво надясно) и съм председател на Родителския съвет към Българско училище "Никола Вапцаров", Никозия.

   Според речника "екип" е малка група от хора, която се създава по специален повод, а участниците й са еднакво силно съпричастни към постигането на обща цел. За нашия екип целта е училището и нашите деца.

   Съветът се сформира на доброволен принцип, а членовете са по един представител от всеки клас. Нуждата от такава структура се породи още от самия старт на училището. Ние, родителите, подпомагаме ръководството и учителите в организирането на празници, чествания и културни събития.

   Гордея се, че съм обградена от съмишленици, които посвещават време, енергия и умения на нашата обща кауза.

Top