Намирате се ТУК
НАЧАЛО > ИЗВЪНКЛАСНИ ДЕЙНОСТИ

Като допълнение към езиковото обучение в нашето училище се провеждат извънкласни дейности, които са задължителни занятия за записаните ученици, тъй като са неразделна част от образователния процес. Всеки ученик постъпил в училището има право да избере формата на извънкласна дейност, в която иска да участва, в зависимост от предпочитанията и интересите си.

Задължителните извънкласни дейности са :

  • народни танци
  • вокална група
  • българска арт-работилница

В условията, в които нашите деца живеят и учат, извънкласните дейности са от особено важно значение. Те са свързани със съхраняване на националната културна и духовна идентичност на българите по света.

И да не забравяме, че ние – българите, които живеем зад граница изпълняваме и още една важна роля – а именно, че сме посланици за разпространяване на българската култура по света.

Освен задължителните извънкласни дейности в областта на изкуството организираме и допълнителни извънкласни занимания в сферата на езиците и науката.

Тези занимания се заплащат допълнително.

Съвместно със Съюзa на българите в Кипър, се организират и курсове по английски и гръцки език за възрастни и деца, начинаещи и напреднали.

  • Езикова подготовка по английски и гръцки език – В обучението се използват интерактивни учебни системи на водещи издателства, развиват се компетенции в четирите речеви умения – четене, писане, слушане и говорене.
  • Консултации по български език – Работи се върху неусвоен материал и се дават допълнителни материали за затвърдяване на знанията.

За информация:

Top