Намирате се ТУК
НАЧАЛО > ИЗВЪНКЛАСНИ ДЕЙНОСТИ

Като допълнение към езиковото обучение в нашето училище се провеждат извънкласни дейности, които са неразделна част от образователния процес. Всеки ученик постъпил в училището има право да избере формата на извънкласна дейност, в която иска да участва, в зависимост от предпочитанията и интересите си.

Безплатни извънкласни дейности са :

 

народни танци – детска група при ТА “Канатица”

вокална група – ВГ “До, ре, ми”

българска арт-работилница

 

В условията, в които нашите деца живеят и учат, извънкласните дейности са от особено важно значение. Те са свързани със съхраняване на националната културна и духовна идентичност на българите по света.

И да не забравяме, че ние – българите, които живеем зад граница изпълняваме и още една важна роля – а именно, че сме посланици за разпространяване на българската култура по света.

Занятията се провеждат в извънучебно време. Фиксирани са часовете само за арт работилницата и можете да ги видите в графика на учебните занятия. За групата по народни танци и вокалната група ще бъде уговорен ден и час със съответния преподавател. За подробна информация: Контакти

Освен задължителните извънкласни дейности в областта на изкуството организираме и допълнителни извънкласни занимания в сферата на езиците и науката.

Платени занимания:

  • Занималня за деца от начален курс – г-жа Дарина Шибилева ще помага на учениците от начален курс да подготвят и затвърдяват учебния материал.

Съвместно със Съюзa на българите в Кипър, се организират и курсове по английски, гръцки език и руски език за възрастни и деца, начинаещи и напреднали. Предлагаме също изучаване и полагане на изпит за ниво на владеене на български език за чужденци.

  • Езикова подготовка по английски, гръцки и руски език – В обучението се използват интерактивни учебни системи на водещи издателства, развиват се компетенции в четирите речеви умения – четене, писане, слушане и говорене.
  • Консултации по български език – Работи се върху неусвоен материал и се дават допълнителни материали за затвърдяване на знанията.
  • Български език за чужденци 

За информация: КОНТАКТИ

Сертификат за ниво на владеене на български език

Министерството на образованието и науката публикува регламента (https://www.mon.bg/upload/7447/reglament_BG_online.pdf), по който изучаващите български език като втори в чужбина ще имат възможност да полагат онлайн тестове в българските неделни училища.

След успешното полагане на изпитите нашите сънародници ще получават сертификат за ниво на владеене на български език като втори или трети от Департамента за езиково обучение (ДЕО) на СУ „Св. Климент Охридски“, който съвместно с МОН разработи учебните програми по Български език и литература от I до XII клас.

Притежаването на сертификат с международна валидност за ниво на владеене ще осигури по-висока конкурентоспособност на трудовия пазар.

Предстоят разговори с висши училища в България за възможни допълнителни преференции при кандидатстване на ученици от чужбина, които притежават сертификат за ниво на владеене на български език.

С началото на новата учебна година 2023/2024, сформираме групи за подготовка за тестовете. За повече информация: +357 96 550706 | info@bgschoolnicosia.com

Top