Намирате се ТУК
НАЧАЛО > ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ > Отговаряме на вашите въпроси

Отговаряме на вашите въпроси

Ръководството на училище „Никола Вапцаров” отговаря на въпроси ,  зададени на предварителната родителска среща и по телефона.

1. Има възможност да се организира занималня за деца на възраст от 3-5 годишна възраст, чиито родители работят в събота или са заети . Училищната сграда разполага с необходимите условия и детска площадка за провеждане на занятията от 8 до 14 часа  . Месечната такса е 35 евро.

2. В съботно-неделните училища се извършва обучение на деца от предучилищна възраст в подготвителни класове. В подготвителните групи се приемат деца не по-рано от годината , в която навършват 5-годишна възраст /чл.1/2/, чл.3 т.2 от Постановление №334/. Подготвителна група ще се сформира при минимум 5 деца и занятията ще се провеждат по определена програма, одобрена от Министерство на образованието.

Необходими документи за записване в подготвителна група:

1.Акт за раждане на детето /копие/

2.Медицински документ или декларация от родителя, че детето не страда от сериозно заболяване . Училището не разполага с медицинско лице.

Месечната такса е 35 евро, а за второ дете се заплаща 50% от определената сума.

mm
Училище "Н. Вапцаров"
Училище „Никола Вапцаров“ е създадено през 2013 г. от родолюбиви българи от Никозия и със съдействието на Съюза на българите в Кипър, който понастоящем е бенефициент на училището и цели съхраняване на българския език и култура зад граница.
Top