Намирате се ТУК
НАЧАЛО > СЪОБЩЕНИЯ > 55 години дипломатически взаимоотношения между България и Кипър

55 години дипломатически взаимоотношения между България и Кипър

ПОКАНА

По повод 55-тата годишнина от установяването на дипломатически отношения между България и Кипър Посланикът на Република България в Кипър Христо Георгиев и кмета на Никозия Константинос Йоркаджис канят всички българи на откриването на документалната изложба „Иван Шишманов и Обединена Европа”

 

Откриването ще се състои във вторник, 10 ноември 2015г., в 18.30ч. в залата на Културния център на кметството на Никозия – Фамагуста гейт ( Athinou avenue, Nicosia)

Слова при откриването ще произнесат посланик Христо Георгиев, генералният директор в Министерството на външните работи на Кипър Мария Михаел и заместник-кметът на Никозия Елени Лукаиду. В програмата са включени изпълнение на цигулковото дуо Красен и Варвара Пеневи,  песни и танци, изпълнени от учениците на Българско училище „Никола Вапцаров“ в гр. Никозия

mm
Училище "Н. Вапцаров"
Училище „Никола Вапцаров“ е създадено през 2013 г. от родолюбиви българи от Никозия и със съдействието на Съюза на българите в Кипър, който понастоящем е бенефициент на училището и цели съхраняване на българския език и култура зад граница.
Top