Намирате се ТУК
НАЧАЛО > ПРАЗНИЦИ > ТАЛАНТЛИВА ИЗЯВА НА ДЕЦА ОТ БЪЛГАРСКО УЧИЛИЩЕ „НИКОЛА ВАПЦАРОВ“ НИКОЗИЯ

ТАЛАНТЛИВА ИЗЯВА НА ДЕЦА ОТ БЪЛГАРСКО УЧИЛИЩЕ „НИКОЛА ВАПЦАРОВ“ НИКОЗИЯ

На 10 ноември 2015 г. по инициатива на Посолството на Република България в Кипър и кметството на община Никозия бе открита документална изложба, посветена на големия български учен, политик и дипломат – проф. Иван Шишманов. Поводът за изложбата е 55-годишнината от установяването на българо-кипърски дипломатически отношения.

С нежна музика, изпълнена от цигулково дуо Красен и Варвара Пеневи слово, бе дадено начало на изложбата. Официалната част бе открита със слово на посланика на Република България, г-н Христо Георгиев. Приятна изненада за присъстващите бе приветствието, произнесено на български език от представител на община Никозия, завършил образованието си в България.

Последва кратка музикална програма, в която се изявиха учениците от училище „Никола Вапцаров“ в Никозия. С ритми от Северна България и кръшна тракийска ръченица, момчетата и момичета от танцова формация „Лудетини“, а най-малките ни изпълнители от вокална група „До -Ре – Ми“ заслужено събраха овациите на всички присъстващи.

Поздравления, деца, за чудесното представление!

Благодарим на Посолството на Република България и кметството на община Никозия за организацията на тази приятна вечер и за възможността, която нашите прекрасни деца получиха, за да покажат талантите си!

mm
Училище "Н. Вапцаров"
Училище „Никола Вапцаров“ е създадено през 2013 г. от родолюбиви българи от Никозия и със съдействието на Съюза на българите в Кипър, който понастоящем е бенефициент на училището и цели съхраняване на българския език и култура зад граница.
Top