Намирате се ТУК
НАЧАЛО > ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ > Българският филм “Урок” с дебют в Кипър

Българският филм “Урок” с дебют в Кипър

Петък, 20 Ноември 2015 от 21:00 ч.

Cine Studio /University of Nicosia – Makedonitissas Avenue/ Nicosia, Nicosia Cyprus

Виж на картата

„Урок” е български игрален филм от 2014 година на режисьорите – Кристина Грозева и Петър Вълчанов. Филмът взима участие в множество филмови фестивали по света, сред които София Филм Фест и фестивали в Торонто, Сан Себастиан, Варшава, Токио, Солун, Анже, Куенка и Гьотеборг, а сега можже да бъде гледан и в Кипър.

Urok_MGosheva

 

Сюжет:

Надежда (Маргарита Гошева) е млада учителка, която попада във финансови затруднения и невъзможност да заплати ипотеката си, след като се оказва, че мъжът ѝ – Младен (Иван Бърнев) не е заплащал вноските по нея. Така тя започва да търси всякакви начини да намери парични средства – като взима кредит от лихвари, търси помощ от богатия си баща и се надява да получи неизплатени заплати. След като преминава през множество трудни ситуациии и не успява да намери пари, се решава да ограби банка.

mm
Училище "Н. Вапцаров"
Училище „Никола Вапцаров“ е създадено през 2013 г. от родолюбиви българи от Никозия и със съдействието на Съюза на българите в Кипър, който понастоящем е бенефициент на училището и цели съхраняване на българския език и култура зад граница.
Top