Намирате се ТУК
НАЧАЛО > БЪЛГАРИЯ > Вокална група „До-Ре-Ми” в трескава подготовка за конкурс

Вокална група „До-Ре-Ми” в трескава подготовка за конкурс

Широки детски усмивки и много настроение изпълниха училището ни днес. Изпълнителите от вокална група „До-Ре-Ми” към Българско училище „Н. Вапцаров”, гр Никозия с вълнение записаха песните, с които ще вземат участие в Осми национален фолклорен конкурс „Напеви от Северозапада” 15 – 16 април 2016 г.

Конкурсът е организиран от Общински младежки дом – Монтана, в партньорство със сдружение „Младежки Северозапад” и школа по български народни танци „Стоянови”.

Конкурсът се провежда под патронажа на кмета на Община Монтана Златко Живков и с подкрепата на Община Монтана, фирми и организации, съпричастни към съхраняването на фолклорното богатство на Българския Северозапад.

Участници в конкурса са български деца на възраст от 4 до 19 години, живеещи и учещи в чужбина.

Целите, които организаторите са си поставили са:

  1. Да съхрани и популяризира певческото и танцово фолклорно изкуство на Северозападна България.
  2. Да предостави възможност за изява и да открие даровити деца – изпълнители.
  3. Да стимулира интереса на все повече млади хора към фолклорното богатство на Северозападна България и да катализира стремежа им да го запазят и предадат за поколенията.

Пожелаваме успех на нашите възпитаници!

mm
Училище "Н. Вапцаров"
Училище „Никола Вапцаров“ е създадено през 2013 г. от родолюбиви българи от Никозия и със съдействието на Съюза на българите в Кипър, който понастоящем е бенефициент на училището и цели съхраняване на българския език и култура зад граница.
Top