Намирате се ТУК
НАЧАЛО > БЪЛГАРСКО УЧИЛИЩЕ В ДАЛИ > Малките Вапцаровци в Никозия ще получат удостоверенията си на церемония на 12 юни

Малките Вапцаровци в Никозия ще получат удостоверенията си на церемония на 12 юни

На 12 юни 2016г., неделя от 9.00 ч. на специална церемония в голямата зала на ПЕО в Никозия най-голямото българско училище в Кипър “Никола Вапцаров” ще връчи на своите възпитаници удостоверенията за завършен клас за учебната 2015/16 година.

Официални гости на събитието ще бъдат Посланикът на България в Кипър Н.Пр. Христо Георгиев, Консулът Николай Караиванов, председателят на Съюза на българите в Кипър г-жа Ира Папагеоргиу и зам.-председателят на организацията Калин Павлов.

   БУ „Никола Вапцаров“ кани всички българи, които се интересуват от училището, да бъдат наши гости на церемонията, където ще имат възможност да зададат своите въпроси и да попълнят документи за записване на кандидатите.

В училището се обучават деца от предучилищна група до 12-ти клас. То е вписано в Списъка на одобрените от МОН в България училища в чужбина и издава удостоверения за завършено обучение по български език и литература, по история и география на България за съответния клас, които дават право на учениците да продължат образованието си в България без полагане на приравнителни изпити по съответните предмети.

 

mm
Училище "Н. Вапцаров"
Училище „Никола Вапцаров“ е създадено през 2013 г. от родолюбиви българи от Никозия и със съдействието на Съюза на българите в Кипър, който понастоящем е бенефициент на училището и цели съхраняване на българския език и култура зад граница.
Top