Намирате се ТУК
НАЧАЛО > ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ > Предучилищната група на БУ “Никола Вапцаров” с обновена програма

Предучилищната група на БУ “Никола Вапцаров” с обновена програма

С обновена програма ще продължат занятията на Предучилищна група към Българско училище „Никола Вапцаров“, Никозия. Освен основната цел, която е детето да може да се изразява книжовно и граматически правилно, най-голямото българско училище в Кипър има амбицията да разработи програма, която да доразвие и обогати знанията на децата в няколко основни направления. Светът около нас, Полезно и вредно, Моята родина, Животните, Светофар и зебра и Българските обичаи са само част от темите, по които най-малките вапцаровци ще провеждат занимания всяка събота.

Целта е чрез игри и игрови ситуации да се стимулира опознаването на околния свят и общуването между децата на български език.

Проектът, който цели постепенно усвояване на умения и знания, които да подпомогнат успешния старт на децата в първи клас, се осъществява в съзвучие с Националната програма за предучилищно възпитание. Темата тази събота е „Златна есен“. Заповядайте!

mm
Училище "Н. Вапцаров"
Училище „Никола Вапцаров“ е създадено през 2013 г. от родолюбиви българи от Никозия и със съдействието на Съюза на българите в Кипър, който понастоящем е бенефициент на училището и цели съхраняване на българския език и култура зад граница.
Top