Намирате се ТУК
НАЧАЛО > БЪЛГАРСКО УЧИЛИЩЕ В ДАЛИ > БУ „НИКОЛА ВАПЦАРОВ“ ОТНОВО С ПРИЗОВИ МЕСТА ОТ МЕЖДУНАРОДНИ И НАЦИОНАЛНИ КОНКУРСИ

БУ „НИКОЛА ВАПЦАРОВ“ ОТНОВО С ПРИЗОВИ МЕСТА ОТ МЕЖДУНАРОДНИ И НАЦИОНАЛНИ КОНКУРСИ

С настъпването на 1 ноември – Ден на народните будители, БУ “Никола Вапцаров” има още един повод за гордост. Специална награда на журито е присъдена на постера на нашите вапцаровци, участвали в приключилия преди дни Първи национален ученически конкурс „Времена и будители”, организиран от Националния музей на образованието, под патронажа на Министерството на образованието и науката. Постерът, над който се потрудиха Джулия Стефанова (8 клас), Петя Славкова (10 клас) и София Серафимова (7 клас), вече е изложен в Арт коридора на Националния музей на образованието в столицата на хумора – Габрово. Конкурсът, в който се включиха над 200 индивидуални и групови участници, се проведе в два модула – за постер и за мултимедийна презентация. Проектът на нашите ученички може да бъде видян и в БУ “Никола Вапцаров”, Никозия, където в събота 4 ноември от 11 ч. ще се проведе празникът, посветен на Деня на народните будители, подготвен от шестокласниците.

На тържеството училищният ръководител г-жа Веселка Прокопиева ще връчи грамотите на останалите наши призьори от конкурсите, организирани от БНУ “Св.Св. Кирил и Методий”, Атина, Гърция съвместно с ПУ “Паисий Хилендарски”, които приключиха по-рано тази година:

Мария Христова (9 клас) – I място на Международен литературен конкурс “България моята крепост”

Олег Стефанов (4 клас) – I място на Конкурс по изобразително изкуство “Славни герои и събития от българската история”

Десислава Станкова (4 клас) – III място на Конкурс по художествено слово “Обичам те, родино моя! Обичам те, език свещен!!”

Сред проявите, с които ще отбележим Деня на народните будители тази година е и традиционният вече урок по родолюбие на посланика на РБ в Кипър г-н Христо Георгиев. Той ще се проведе във филиала на училището в Дали в неделя, 5 ноември от 10ч. На беседата, с която г-н Георгиев вече няколко години възпитава родолюбие и патриотизъм у българчетата в Кипър, са поканени всички българи.

mm
Училище "Н. Вапцаров"
Училище „Никола Вапцаров“ е създадено през 2013 г. от родолюбиви българи от Никозия и със съдействието на Съюза на българите в Кипър, който понастоящем е бенефициент на училището и цели съхраняване на българския език и култура зад граница.
Top