Намирате се ТУК
НАЧАЛО > ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ > Десетокласничката Петя Славкова с второ място по стрелба с въздушен пистолет

Десетокласничката Петя Славкова с второ място по стрелба с въздушен пистолет

Десетокласничката от БУ „Никола Вапцаров“ Петя Славкова приключи състезателната година с резултат втора при девойките в категория Спортна стрелба с въздушен пистолет за цял Кипър за 2017-та година. На официална церемония, проведена в сградата на Кипърския олимпийски комитет в Никозия, Кипърската федерация по спортна стрелба (Σκοπευτική Ομοσπονδία Κύπρου) отличи състезателите, които през 2017 година са се изявили в различните категории в национални и международни състезания.

„Горда съм с успеха си и се надявам през 2018-та да имам още поводи за спортна радост.“, каза Петя, която тренира спортна стрелба едва от две години.

Нейна треньорка е българката Иванка Белчева, която е в Кипър от около 10 години. След като получава покана за наставник в Кипърската федерация, Иванка въвежда нов подход в тренировките по спортна стрелба. И резултатите не закъсняват. Тя е обявена за една от най-добрите треньори в този спорт в Кипър.

„Винаги съм искала да успеем да оставим българска следа, тук в Кипър, с успешни състезатели, които да завоюват престижни отличия. Надявам се да го постигнем с Петя, в която виждам потенциал за това“, не крие радостта си треньорката, която е дългогодишен състезател на Българската федерация по спортна стрелба (БФСС) в дисциплината стрелба с пневматична пушка.

  Петя, ние от БУ „Никола Вапцаров“ се гордеем с твоя успех и ти пожелаваме точен мерник и още отстреляни мишени и през новата 2018-та година.

mm
Училище "Н. Вапцаров"
Училище „Никола Вапцаров“ е създадено през 2013 г. от родолюбиви българи от Никозия и със съдействието на Съюза на българите в Кипър, който понастоящем е бенефициент на училището и цели съхраняване на българския език и култура зад граница.
Top