Намирате се ТУК
НАЧАЛО > БЪЛГАРСКО УЧИЛИЩЕ В ДАЛИ > Българска коледна магия в Дали (СНИМКИ)

Българска коледна магия в Дали (СНИМКИ)

Под звуците на български ритми премина тазгодишното коледно тържество на филиала на Българско училище “Никола Вапцаров” в Дали.

На пъстрото хоро пред храма „Панагия Евангелистрия” се уловиха учители, родители и деца, и показаха на събралите се кипърци как се празнува Коледа по български. Нашенските традиции и обичаи също намери място на празника – изпод ръцете на малките вапцаровци и техните учители излязоха пъстри майсторски сурвакници, украсени с традиционните пуканки, гевречета и разбира се, люта чушка.

Малки и големи разясняваха на гръцки обичаите коледуване и българските традиционни наричания за Бъдни вечер и Рождество.

Много кипърци от Дали опитаха от празничните български ястия, приготвени от опитните майки-кулинарки. Наред с ястията, голям интерес имаше и към българските продукти на “TRIA Enniaria”, базирани на естествени природни съставки, от които много гости си отнесоха вкъщи. В благотворителната разпродажба се включи и българската фурна “BAKE4YOU”, които предоставиха вкусни милинки, тутманици и традиционна българска баница с късмети, чиято рецепта бе подробно описана на любопитните кипърски домакини, събрали се да погледат празника на българските си съседи.

Кметът на Дали Леонтиос Калленос поздрави екипа на БУ “Никола Вапцаров”, опита от българските вкусотии и си отнесе вкъщи буркан с български акациев мед.

БУ “Никола Вапцаров”, Дали благодари на всички, които се включиха в благотворителната коледна разпродажба. Събраните средства ще подпомогнат дейността на училището.

Access Token not set. You can generate Access Tokens for your Page or Profile on fb.srizon.com. After generating the access token, insert it on the backend
mm
Училище "Н. Вапцаров"
Училище „Никола Вапцаров“ е създадено през 2013 г. от родолюбиви българи от Никозия и със съдействието на Съюза на българите в Кипър, който понастоящем е бенефициент на училището и цели съхраняване на българския език и култура зад граница.
Top