Намирате се ТУК
НАЧАЛО > БЪЛГАРИЯ > Подарък от Обществен дарителски фонд Сливен и ЕИЦ „Europe Direct – Сливен“

Подарък от Обществен дарителски фонд Сливен и ЕИЦ „Europe Direct – Сливен“

Ръководството на БУ „Никола Вапцаров“, Никозия и Дали изказват благодарност на Обществения дарителски фонд Сливен и Европейски информационния център „Europe Direct – Сливен“ за изпратените материали, с които нашето училище ще се включи в кампанията „Да съхраним българските традиции и обичаи“, която има за цел даряване на издадената от Обществения дарителски фонд Сливен книжка за оцветяване „Сръчността на българката – 24 носии от Сливенския край“ до българските училища в чужбина.

   „Тази книжка е един добър подарък за българските училища по света, които съхраняват нашите традиции и възпитават у българските деца чувство на родолюбие и принадлежност.“, се посочва в писмото от Дора Куршумова, Председател на УС на Обществения дарителски фонд – Сливен, приложено към пратката.

Ръководството на нашето училище поема ангажимента да реализира предложението за организиране на конкурс с тема на Кампанията, като първите най-добри творби ще получат като награда една от получените книжки, а с всички творби ще бъде организирана изложба в сградата на училището.

   Очаквайте обявяване на откриването на изложбата и снимки от конкурса.

mm
Училище "Н. Вапцаров"
Училище „Никола Вапцаров“ е създадено през 2013 г. от родолюбиви българи от Никозия и със съдействието на Съюза на българите в Кипър, който понастоящем е бенефициент на училището и цели съхраняване на българския език и култура зад граница.
Top