Намирате се ТУК
НАЧАЛО > ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ > Нашите Вапцаровци Отличени На Ежегодния Ученически Конкурс „Пространство и време“ на ВТУ

Нашите Вапцаровци Отличени На Ежегодния Ученически Конкурс „Пространство и време“ на ВТУ

Дни преди националния ни празник 3 март ученички от гимназиална степен на БУ „Никола Вапцарпов“ се отличиха на конкурса „Пространство и време“, организиран от Академията за лидери при Историческия факултет на Великотърновския университет “Св. св. Кирил и Методий”. Горди сме да съобщим, че и четирите ни участнички преминаха в заключителния етап на селекцията. В секция “География” това са постерите на десетокласничките Александрия Янакиева (“Моят любим географски маршрут”) и Петя Славкова (“Едно от лицата на географията”). В Секция “История” единадесетокласничките се представиха с презентации. Виктория Кунева подготви “Българите и другите в Османската Империя”, а Юлия Антонова – “Освобождението на България”.

Конкурсът се проведе в зала „Европа“ на Ректората в Старата столица. В селекцията участваха ученици от 34 населени места в България и чужбина, които бяха разпределени в две възрастови групи: 9-10 и 11-12 клас.

mm
Училище "Н. Вапцаров"
Училище „Никола Вапцаров“ е създадено през 2013 г. от родолюбиви българи от Никозия и със съдействието на Съюза на българите в Кипър, който понастоящем е бенефициент на училището и цели съхраняване на българския език и култура зад граница.
Top