Намирате се ТУК
НАЧАЛО > БЪЛГАРСКО УЧИЛИЩЕ В ДАЛИ > С ПЕСНИ, ТАНЦИ И ТЕАТЪР ВАПЦАРОВЦИТЕ ОТБЕЛЯЗАХА 3 МАРТ (СНИМКИ)

С ПЕСНИ, ТАНЦИ И ТЕАТЪР ВАПЦАРОВЦИТЕ ОТБЕЛЯЗАХА 3 МАРТ (СНИМКИ)

С празничен концерт под надслов “140 години Свободна България” малките вапцаровци отбелязаха годишнината от Освобождението и Националния празник. Навръх 3 март залата събра учители, родители и гости, дошли да видят представянето на българчетата от Никозия и Дали. Празнично приветствие прозинесе зам.-ръководителят на дипломатическата мисия в Никозия г-жа Мина Христова, а председателят на Съюза на българите в Кипър д-р Любен Крушовски не скри възхищението си от богатата празнична програма, подотвена от най-голямото българско училище в Кипър. Той връчи наградите на победителите от конкурса за есе, макет и рисунка и пожела бъдещи успехи на екипа. Училищният ръководител г-жа Веселка Прокопиева поздрави присъстващите с националния празник и раздаде отличия на учениците, които през учебната година са се изявили успешно в спорта и изкуството.

   Традиционно в програмата участие взеха вокална група „До-ре-ми“, които безпогрешно изпълниха химна на училището, а танцов състав „Лудетини“ се представи с ръченица. Новото тази година бе представянето на театралната група към училището, чийто дебют беше с откъс от пиесата „Хъшове“ по Иван Вазов. На сцената оживяха образите на Странджата, Македонски, Владиков и Бръчков, Попчето, Дерибеев и Хаджият, а най-развълнувани от представянето си бяха самите начинаещи театрални артисти.

mm
Училище "Н. Вапцаров"
Училище „Никола Вапцаров“ е създадено през 2013 г. от родолюбиви българи от Никозия и със съдействието на Съюза на българите в Кипър, който понастоящем е бенефициент на училището и цели съхраняване на българския език и култура зад граница.

Leave a Reply

Top