Намирате се ТУК
НАЧАЛО > БЪЛГАРСКО УЧИЛИЩЕ В ДАЛИ > С ПЕСНИ, ТАНЦИ И ТЕАТЪР ВАПЦАРОВЦИТЕ ОТБЕЛЯЗАХА 3 МАРТ (СНИМКИ)

С ПЕСНИ, ТАНЦИ И ТЕАТЪР ВАПЦАРОВЦИТЕ ОТБЕЛЯЗАХА 3 МАРТ (СНИМКИ)

С празничен концерт под надслов “140 години Свободна България” малките вапцаровци отбелязаха годишнината от Освобождението и Националния празник. Навръх 3 март залата събра учители, родители и гости, дошли да видят представянето на българчетата от Никозия и Дали. Празнично приветствие прозинесе зам.-ръководителят на дипломатическата мисия в Никозия г-жа Мина Христова, а председателят на Съюза на българите в Кипър д-р Любен Крушовски не скри възхищението си от богатата празнична програма, подотвена от най-голямото българско училище в Кипър. Той връчи наградите на победителите от конкурса за есе, макет и рисунка и пожела бъдещи успехи на екипа. Училищният ръководител г-жа Веселка Прокопиева поздрави присъстващите с националния празник и раздаде отличия на учениците, които през учебната година са се изявили успешно в спорта и изкуството.

   Традиционно в програмата участие взеха вокална група „До-ре-ми“, които безпогрешно изпълниха химна на училището, а танцов състав „Лудетини“ се представи с ръченица. Новото тази година бе представянето на театралната група към училището, чийто дебют беше с откъс от пиесата „Хъшове“ по Иван Вазов. На сцената оживяха образите на Странджата, Македонски, Владиков и Бръчков, Попчето, Дерибеев и Хаджият, а най-развълнувани от представянето си бяха самите начинаещи театрални артисти.

Access Token not set. You can generate Access Tokens for your Page or Profile on fb.srizon.com. After generating the access token, insert it on the backend
mm
Училище "Н. Вапцаров"
Училище „Никола Вапцаров“ е създадено през 2013 г. от родолюбиви българи от Никозия и със съдействието на Съюза на българите в Кипър, който понастоящем е бенефициент на училището и цели съхраняване на българския език и култура зад граница.
Top