Намирате се ТУК
НАЧАЛО > БЪЛГАРИЯ > БУ „Никола Вапцаров“, Кипър в помощ на ОУ “Васил Левски”, село Мировци

БУ „Никола Вапцаров“, Кипър в помощ на ОУ “Васил Левски”, село Мировци

БУ „Никола Вапцаров“ се отзовава на призива за помощ на Мариела Жекова, директор на ОУ “Васил Левски”, с. Мировци, община Нови Пазар за набиране на дрехи и обувки за възпитаниците на училището. Около 20 деца от първи до седми клас са от изключително бедни семейства и буквално нямат дрехи и обувки, с които да отидат на училище. Там в момента се обучават около 35 деца от селата Мировци и Тръница. Много от тях са от безработни семейства, които са в тежко социално положение. Най-нуждаещите се ученици са на възраст от 7 до 14 години, а липсата на дрехи и обувки принуждава родителите да задържат децата си вкъщи.

Призоваваме всеки, който може да дари дрехи и обувки за малчуганите от Мировци, да го направи до края на месец март, в БУ “Н. Вапцаров” Никозия и Дали. Повече информация на телефон: + 357 96 550 706 Пратката ще отпътува за България на 2-ри април и за Великден даренията вече ще са при нуждаещите се.

  За връзка с директорката на училището в Мировци – Мариела Жекова: +359 878 150 237

mm
Училище "Н. Вапцаров"
Училище „Никола Вапцаров“ е създадено през 2013 г. от родолюбиви българи от Никозия и със съдействието на Съюза на българите в Кипър, който понастоящем е бенефициент на училището и цели съхраняване на българския език и култура зад граница.
Top