Намирате се ТУК
НАЧАЛО > БЪЛГАРСКО УЧИЛИЩЕ В ДАЛИ > 1 април – “Шеговити” великденски занимания

1 април – “Шеговити” великденски занимания

В последния учебен ден преди ваканцията, в Никозия и в Дали, научихме повече за традициите, свързани с най-светлия празник за християнския свят – Великден.

   По стар обичай Възкресение Христово се чества в продължение на три дни, а приготовленията за неговото отбелязване започват още през Страстната седмица.

Тема на занятието бяха обредите, които българите изпълняват на най-важния ден от християнския календар – историята на шарените яйца, традиционните обредни хлябове и великденските козунаци.

   В Дали, денят имаше и “шеговит” нюанс. Нали е 1 април – отбелязахме го със закачка в облеклото, Габровски истории и пакости.

Обещахме си, че при първа възможност всеки един от нас ще посети Двореца на хумора и сатирата в Габрово и ще сподели снимки от залата с кривите огледала. Весела ваканция!

Access Token not set. You can generate Access Tokens for your Page or Profile on fb.srizon.com. After generating the access token, insert it on the backend
mm
Училище "Н. Вапцаров"
Училище „Никола Вапцаров“ е създадено през 2013 г. от родолюбиви българи от Никозия и със съдействието на Съюза на българите в Кипър, който понастоящем е бенефициент на училището и цели съхраняване на българския език и култура зад граница.
Top