Намирате се ТУК
НАЧАЛО > БЪЛГАРСКО УЧИЛИЩЕ В ДАЛИ > Малките вапцаровци в Дали ще получат удостоверенията си на церемония на 27 май

Малките вапцаровци в Дали ще получат удостоверенията си на церемония на 27 май

На 27 май 2018 г., неделя от 8.30 ч.в Общинския културен център – Дали (Δημητρίου Χαμάτσου 82 Δάλι, Λευκωσία 2540) най-голямото българско училище в Кипър “Никола Вапцаров” ще връчи удостоверенията за завършен клас за учебната 2017/18 година на своите възпитаници от клон Дали.

Официални гости на събитието ще бъдат Кметът на община Дали, председателят на Съюза на българите в Кипър д-р Любен Крушовски и зам.-председателят на организацията Калин Павлов.

   БУ „Никола Вапцаров“ кани всички българи, които се интересуват от училището, да бъдат наши гости на церемонията, където ще имат възможност да зададат своите въпроси и да попълнят документи за записване на кандидатите.

В училището се обучават деца от предучилищна група до 12-ти клас. То е вписано в Списъка на одобрените от МОН в България училища в чужбина и издава удостоверения за завършено обучение по български език и литература, по история и география на България за съответния клас, които дават право на учениците да продължат образованието си в България без полагане на приравнителни изпити по съответните предмети.

 

mm
Училище "Н. Вапцаров"
Училище „Никола Вапцаров“ е създадено през 2013 г. от родолюбиви българи от Никозия и със съдействието на Съюза на българите в Кипър, който понастоящем е бенефициент на училището и цели съхраняване на българския език и култура зад граница.
Top