Намирате се ТУК
НАЧАЛО > БЪЛГАРСКО УЧИЛИЩЕ В ДАЛИ > Почетохме делото на народните будители в Никозия и Дали

Почетохме делото на народните будители в Никозия и Дали

В събота чествахме Първи ноември през целия ден – в първа и втора смяна на БУ „Никола Вапцаров“ в Никозия и във филиала ни в Дали. Така денят се превърна в истински празник на духовността и преклонението.

   Децата от вокална група „До, ре, ми“ с ръководител Виктория Марчева, изпълниха две песни, които бяха подготвени специално за Деня на народните будители. Преподавателите Иво Христов, Радослав Георгиев и Даниел Йорданов представиха смисъла на празника и личностите, които със словото и делото съхраниха и продължават да съхраняват духовните ценности и морал на българската нация през вековете.

Училищният ръководител Нели Киряку представи резултатите от инициативата „Будителите сред нас “ (https://bit.ly/2Q8SUIj), която нашето училище обяви в началото на месеца и призова всички да продължим да споделяме хората, на които се възхищаваме през цялата година и галерията ни да става все по-голяма.

За повече снимки от тържествата: https://web.facebook.com/bgschoolnicosia 

mm
Училище "Н. Вапцаров"
Училище „Никола Вапцаров“ е създадено през 2013 г. от родолюбиви българи от Никозия и със съдействието на Съюза на българите в Кипър, който понастоящем е бенефициент на училището и цели съхраняване на българския език и култура зад граница.
Top