Намирате се ТУК
НАЧАЛО > МЕЖДУНАРОДНО СЪТРУДНИЧЕСТВО > Нека да помогнем на децата от детска градина „Вит“

Нека да помогнем на децата от детска градина „Вит“

    Сираци от детска градина „Вит“ се нуждаят от обувки и дрехи. Нека да откликнем на апела на Националното сдружение на сираците:

   “В детска градина „Вит“ в плевенското село Дисевица много от децата ходят със захабени дрешки и дори по дрехите имат дупки. Поне десет от тях ходя с гумени чехли, се казва в Апела за помощ на децата. Апелът е на Националното Сдружение на сираците, съобщи БНР.
Децата от „Вит“ имат нужда от дрехи, домашни пантофки, обувки, играчки. „Не може да нямат дрехи на гърба си, не може на мръзнещо дете да му подарим играчка и да искаме то да е супер щастливо“, се казва още в Апела на Слави Михайлов, председател на Сдружението.
От Сдружението са разговаряли с кмета на село Дисевица Пламен Бешков. Той редовно търси дрехи и за децата от училището защото в селото много от хората нямат работа.
В Апела се отправят молба да се помогне на тези деца. Като председател Слави Михайлов е готов да предостави на желаещите да дарят дрехи за детска градина „Вит“ информация за връзка с директорката на детската градина. На разположение е кметът на село Дисевица, който ще приеме дарените от дрехи. Дрехите могат и да са ползвани стига да са в приличен вид и чисти.
Бележка:
Желаещите да дарят, мога да изпращат дрехи и обувки за 43 деца от 3 до 6 годинки.” Цялата статия можете да прочетете ТУК.

Обявяваме, че в трите поредни учебни съботи от месец януари: 12, 19 и 26.01.2019 г., можете да донесете нови или запазени и чисти дрехи и обувки за деца от 3 до 6 г. В апела още се посочва, че могат да бъдат дарявани и домашни пантофки и играчки. Даренията могат да бъдат предавани на адрес: гр. Никозия, ул. Епаминонда 7 (на ъгъла с бул. Кенеди) от 9 ч. до 18 ч. – Сградата на Съюза на българите в Кипър и БУ “Никола Вапцаров”.

   Стоян Димитров и куриерска фирма за услуги от врата до врата „Евротранс“ за пореден път ще доставят безвъзмездно даренията в началото на месец февруари.

mm
Училище "Н. Вапцаров"
Училище „Никола Вапцаров“ е създадено през 2013 г. от родолюбиви българи от Никозия и със съдействието на Съюза на българите в Кипър, който понастоящем е бенефициент на училището и цели съхраняване на българския език и култура зад граница.
Top