Намирате се ТУК
НАЧАЛО > БЪЛГАРСКО УЧИЛИЩЕ В ДАЛИ > Участвахме в „Пролетния благотворителен фестивал“ в Дали

Участвахме в „Пролетния благотворителен фестивал“ в Дали

В последните дни преди Великден, в Културния център на Съюза на българите в Кипър в Дали, ни посети г-жа Киряки Димитриу с любезната покана за участие в „Пролетния благотворителен фестивал“ в Дали. Събитието се организира от Митрополия Тримитундас и с подкрепата на Община Дали.

Днес, неделя 12 май 2019 г., в Дали, срещу детския увеселителен парк „Magic day fun park“ фестивалът събра многолюдна публика с богатата си художествена програма. Организаторите бяха включили музика, танци и песни, кът за рисуване, керамика и други занаяти за деца, демонстрация на производството на традиционни ястия и професии, които публиката имаше възможност да опита и закупи, изложение и продажба на занаятчийски произведения.

Българското училище „Никола Вапцаров“, Никозия и Дали се представи с вокална група „До, ре, ми“ и група за фолклорни танци и традиции „Лудетини“. Участие взеха и прекрасните танцьори от фолклорна школа „Канатица“, сред които има ученици и родители от нашето училище, което без съмнение ни прави техни най-големи фенове.

„Пролетният благотворителен фестивал“ в Дали е с благотворителна цел и е насочен към насърчаване на културните ценности и традиционните местни продукти.

Всички нетни приходи ще бъдат предоставени за ремонт на старческия дом “Свети Димитрианос” в Дали.

 

mm
Училище "Н. Вапцаров"
Училище „Никола Вапцаров“ е създадено през 2013 г. от родолюбиви българи от Никозия и със съдействието на Съюза на българите в Кипър, който понастоящем е бенефициент на училището и цели съхраняване на българския език и култура зад граница.
Top