Намирате се ТУК
НАЧАЛО > ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ > НАЙ-ГОЛЕМИЯТ ПРАЗНИК ЗА ПЪРВИ КЛАС

НАЙ-ГОЛЕМИЯТ ПРАЗНИК ЗА ПЪРВИ КЛАС

Учебната година беше изпълнена с много празници и организирани тържества, в които учениците ни се изявяваха и радваха учители и родители. Несъмнено, обаче, най-големият празник за първи клас, това е празникът на буквите.

     На 24 май, в Деня на светите братя Кирил и Методий, най-малките ученици – първолаците от БУ „Никола Вапцаров“ с гордост заявиха „Ние вече сме грамотни“ на тържество в училището.

Празникът беше открит с приветствие от училищния ръководител, в което г-жа Нели Киряку поздрави учениците, учителите и родителите със светлия празник и благодари на всички за положения труд: „Всеки, който умее да пише, чете, говори добре, притежава сила … силата на буквите, на словото.“, „Нашата българска кирилица не е достояние само на българския народ. Тя е нашият най-ценен дар към световното културно наследство. Тя е навсякъде, където родителите възпитават децата си на обич към България, учат ги на езика ни.“

Гости на тържеството бяха училищният ръководител г-жа Нели Киряку, представители на Управителния съвет на Съюза на българите в Кипър, учители, родители и близки.

Малките ученици пяха песни и рецитираха стихове за буквите. Възпитаниците на г-жа Милена Атанасова вече пишат и четат и заслужиха своя празник. Разделиха се с Буквара, златното ключе към знанието, без тъга и посрещнаха Читанката, с която ще продължат по дългия път на познанието.

Традиционно празникът завърши със сладка награда – торта с декорация от букви и моливи.

Бележка: Напомняме, че на 2-ри юни (неделя) от 10:00 ч. В ПЕО-Никозия ще се проведе Тържествено връчване на удостоверенията за завършен клас.

mm
Училище "Н. Вапцаров"
Училище „Никола Вапцаров“ е създадено през 2013 г. от родолюбиви българи от Никозия и със съдействието на Съюза на българите в Кипър, който понастоящем е бенефициент на училището и цели съхраняване на българския език и култура зад граница.
Top