Намирате се ТУК
НАЧАЛО > БЪЛГАРСКО УЧИЛИЩЕ В ДАЛИ > Открихме новата учебна година (СНИМКИ)

Открихме новата учебна година (СНИМКИ)

Днес, 7 септември, училището ни се изпълни с развълнувани ученици, учители, родители и гости. Училищният ръководител Нели Киряку и класните преподаватели посрещнаха своите възпитаници с ,,Добре дошли‘‘.

Традиционно, тържеството започна с внасяне на знамето на училище “Никола Вапцаров” под съпровода на училищния химн, в изпъление на вокална група “До, Ре, Ми”. Програмата продължи с кратък рецитал, подготвен от децата по време на лятната занималня с учителката на първи и втори клас Милена Атанасова. Официален гост на събитието беше посланикът на България в Кипър Н. Пр. г-н Любомир Тодоров, който се обърна с приветствие към всички учители и ученици и им пожела ползотворна учебна година, множество успехи и добри резултати на финала. След хубавата програма учениците се отправиха към своите класни стаи, за да се срещнат със своите класни ръководители и да получат учебниците си.

Най-голямо вълнение и трепет се четеше в очите на най-малките и най-големите ученици, едните пристъпващи училищния праг за първи път, а за другите това беше последният първи учебен ден.

По стара българска традиция всички ученици бяха посрещнати с питка и сол.

 

mm
Училище "Н. Вапцаров"
Училище „Никола Вапцаров“ е създадено през 2013 г. от родолюбиви българи от Никозия и със съдействието на Съюза на българите в Кипър, който понастоящем е бенефициент на училището и цели съхраняване на българския език и култура зад граница.
Top