Намирате се ТУК
НАЧАЛО > ПРАЗНИЦИ > Навръх Никулден с чаша вино в памет на Никола Вапцаров

Навръх Никулден с чаша вино в памет на Никола Вапцаров

Българско училище “Никола Вапцаров” кани родители и гости навръх Никулден, за да отбележим заедно 110-годишнината от рождението на нашия патрон Никола Вапцаров.

Заповядайте на чаша вино, кратка програма със сладкодумните ни гости Христос и Василка Хаджипапа и документален филм за живота на именития поет, възпял “едрите звезди над Фамаугуста” и свързал завинаги живота си с морето. Начало: 18.00 часа във фоайето на Българско училище “Никола Вапцаров” в Никозия, ул. “Епаминонда” 7, ет. 2.

    Напомняме Ви, че празничният ни концерт, посветен на патрона Вапцаров, е с начален час 12 часа навръх рождения ден на поета в събота 7-ми декември. Ще видите кратка литературно-музикална програма, подготвена от седмокласниците и награждаване на призьорите от първото издание на конкурсите, посветен на патронния празник 2019.
Очакваме Ви!
mm
Училище "Н. Вапцаров"
Училище „Никола Вапцаров“ е създадено през 2013 г. от родолюбиви българи от Никозия и със съдействието на Съюза на българите в Кипър, който понастоящем е бенефициент на училището и цели съхраняване на българския език и култура зад граница.
Top