Намирате се ТУК
НАЧАЛО > ПРАЗНИЦИ > С тържествен концерт вапцаровците отбелязаха кръглата годишнина от рождението на своя патрон (СНИМКИ И ВИДЕО)

С тържествен концерт вапцаровците отбелязаха кръглата годишнина от рождението на своя патрон (СНИМКИ И ВИДЕО)

С празнична програма Българско училище “Никола Вапцаров”, Никозия и Дали отбеляза 110-годишнината от рождението на своя патрон поета Никола Вапцаров. Залата се оказа тясна, за да събере учители, родители и гости на кулминационната проява от Седмицата на Никола Вапцаров в Никозия. Посланикът на България в Кипър г-н Любомир Тодоров честити патронния празник на училището, а съпругата му г-жа Нина Тодорова прочете поздравителен адрес, получен по-рано днес от г-жа Десислава Радева, съпруга на президента на България Румен Радев. Поздравление по повод патронния ни празник изпрати и директорът на Националното издателство за образование и наука „Аз-буки” към МОН д-р Надя Кантарева-Барух.

Училищният ръководител г-жа Нели Киряку връчи грамоти и награди на присъстващите ученици, заели призови места от конкурсите „За него – Живота“ и „Едрите звезди над Фамагуста“, а седмокласниците с класен ръководител г-жа Веселка Прокопиева представиха рецитал по стихове на поета. ВГ „До-ре-ми“ с музикален ръководител Виктория Марчева и ТГ “Лудетини“ с хореограф Преслава Еремиева зарадваха гостите със своите изпълнения.

Напомняме Ви, че спортният празник с щафетни игри за най-малките ще се проведе утре от 10 часа на игрището на парк „Академиас“ до двора на гимназия Агланджа. От Родителския съвет са подготвили много изненади.

Очакваме Ви.

Снимки: Димитър Димитров (CopterVision Photography)

ОТБРАНИ МОМЕНТИ ОТ ТЪРЖЕСТВОТО:

mm
Училище "Н. Вапцаров"
Училище „Никола Вапцаров“ е създадено през 2013 г. от родолюбиви българи от Никозия и със съдействието на Съюза на българите в Кипър, който понастоящем е бенефициент на училището и цели съхраняване на българския език и култура зад граница.
Top