Намирате се ТУК
НАЧАЛО > ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ > Коледата е вече при нас

Коледата е вече при нас

Коледа е най-светлият християнски празник. Хората се събират, за да се потопят в магията на празника, да бъдат заедно и да споделят прекрасното настроение, което носи настъпващото Рождество. Празничният дух и уютната атмосфера царяха и в българското училище „Никола Вапцаров“ в Никозия тази събота, предпоследният учебен ден преди началото на Коледната ваканция и само седмица преди традиционното детско парти, на което всички малки ученици очакват с трепет посещението на дядо Коледа.

Коледата е вече при нас.

Инициативата „Коледни сладки дни“ отрупа за пореден път масите с пъстрите лакомства, приготвени от сръчните ни майки и баби. До тях започна да се пълни и благотворителният базар с ръчно направени празнични изделия, сътворени от учениците в клона на училището ни в Дали. В работилничката за сурвачки хванахме маслиновите клонки и преждата в духа на една от най-обичаните български традиции. Смятаме, че заради децата ни, а и заради нас самите, си заслужава и тази година да посветим много любов и енергия в превръщането на училището ни в оживяла коледна приказка, за радост на всички.

Така че нека отново приканим всички българи в Никозия, а и от другите градове да ни посетят на ул. „Епаминонда“ 7 (на ъгъла с бул. „Кенеди“) на 21-ви декември (събота) от 11.00 ч. и сме сигурни, че всеки ще открие собствената си причина да обича Коледа!

Следете повече за всички предстоящи събития както на училището, така и на Съюза на българите в Кипър на официалните страници в Интернет: www.bgschoolnicosia.bg | www.bguc.org и в социалните мрежи, линкове, за които ще откриете на сайтовете.

Харесайте страницата на училището във Фейсбук и разгледайте албума със снимки!

mm
Училище "Н. Вапцаров"
Училище „Никола Вапцаров“ е създадено през 2013 г. от родолюбиви българи от Никозия и със съдействието на Съюза на българите в Кипър, който понастоящем е бенефициент на училището и цели съхраняване на българския език и култура зад граница.
Top