Намирате се ТУК
НАЧАЛО > ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ > Без музика животът щеше да е една грешка | Летни вечери в българското училище

Без музика животът щеше да е една грешка | Летни вечери в българското училище

“Без музика животът щеше да е една грешка” Фридрих Ницше
 
Каква е ролята на музиката в живота на съвременния човек? Защото децата трябва да имат досег с музиката? Всеки ли от нас има музикален слух?
 
Тези и други въпроси ще са в центъра на дискусията този петък, на 31 юли, в Залата на Съюза на българите в Кипър и БУ “Никола Вапцаров” в Никозия (ул. “Епаминонда” 7, ет. 2) в 18:00 ч.
 
Темата на вечерта е представена с цитата на Фридрих Ницше – “Без музика животът щеше да е една грешка”. Всеки присътстващ ще има възможност да се почувства в истинския свят на музиката, да я усети и да я пресъздаде.
 
Чрез слово и музика вечерта ще е водена от Victoria Marcheva – оперна певица, преподавател по пеене, пиано, теория на музиката и музика за деца в предучилищна възраст в Do Re Mi Music Studio (https://web.facebook.com/doremicyprus) и ръководител на вокалната група “До, ре, ми” към БУ “никола Вапцаров”, Никозия.
 
Очакваме Ви с нетърпение!
mm
Училище "Н. Вапцаров"
Училище „Никола Вапцаров“ е създадено през 2013 г. от родолюбиви българи от Никозия и със съдействието на Съюза на българите в Кипър, който понастоящем е бенефициент на училището и цели съхраняване на българския език и култура зад граница.
Top