Намирате се ТУК
НАЧАЛО > БЪЛГАРИЯ > Пътувам из моята България

Пътувам из моята България

Един от най-големите български поети Пейо Яворов е казал: „Няма по-топла стряха от бащината и по-успокоително небе от родното“.

Всеки понеделник от 18 до 19 ч. в училище се провеждат занятия в клуб „Моята България“.  Групата е от деца от нашето училище „Никола Вапцаров“ Никозия, предимно от първи и втори клас.

Напомняме, обаче, че вратите ни са отворени за всички деца до 12-годишна възраст, независимо къде ходят на българско училище или дали изобщо посещават такова.

Темите, с които се занимавахме до момента са „Годишни времена в България. Есен.“, „Символи на Република България – знаме, герб и химн“, както и „пътуване“ до различни места и градове в България.

Първото ни „пътуване“ беше с един много забавен влак, на който вятърът беше издухал надписите от табелките му и бяха останали само цифри, обозначаващи съответните буквички от българската азбука.

По идея на децата, всяко наше занятие започва с химна на България, на който стоим изправени и пеем.

Никога не е късно да се присъединят още деца, с които да продължим заедно пътешествието из България.

За повече информация: info@bgschoolnicosia.com или моб. 96 731510 – Христиана

Ето и част от материалите, с които децата работят:

mm
Училище "Н. Вапцаров"
Училище „Никола Вапцаров“ е създадено през 2013 г. от родолюбиви българи от Никозия и със съдействието на Съюза на българите в Кипър, който понастоящем е бенефициент на училището и цели съхраняване на българския език и култура зад граница.
Top