Намирате се ТУК
НАЧАЛО > ПРАЗНИЦИ > Великденски поздрав

Великденски поздрав

Тази година, за втори път, празнуваме Великден по-различно от обикновено. Вместо традиционните за училището ни Сладки дни, Великденска работилничка и пикник сред природата, ще прекараме времето вкъщи заради третия локдаун, тук в Кипър. Въпреки, че това ни натъжава, няма причина да се отчайваме. Вече разбрахме, че особено във време на такава несигурност, традициите и обичаите имат специална роля. Те ни носят сигурност и подкрепа в тези необичайни условия.

Разбира се, със сигурност всички ще приготвим вкусни лакомства вкъщи и ще си боядисаме пръстите с шарените бои за яйца и то съвсем не виртуално.

По случай светлия празник Възкресение Христово – Великден, нашите третокласници с класен ръководител госпожа Десислава Николова ни припомниха отново традициите свързани с празника, отправиха поздрав към всички българи и се позабавляваха с боядисване на Великденски яйца. Няма как да мине без това, пък било то и онлайн.

Пожелаваме Ви крепко здраве, вяра в доброто и светли празници!

mm
Училище "Н. Вапцаров"
Училище „Никола Вапцаров“ е създадено през 2013 г. от родолюбиви българи от Никозия и със съдействието на Съюза на българите в Кипър, който понастоящем е бенефициент на училището и цели съхраняване на българския език и култура зад граница.
Top