Намирате се ТУК
НАЧАЛО > БЪЛГАРИЯ > „БЪЛГАРСКАТА НЕЗАВИСИМОСТ“ – ИЗЛОЖБА ПО ПОВОД 113 ГОДИНИ ОТ ОБЯВЯВАНЕТО НА НЕЗАВИСИМОСТТА НА БЪЛГАРИЯ

„БЪЛГАРСКАТА НЕЗАВИСИМОСТ“ – ИЗЛОЖБА ПО ПОВОД 113 ГОДИНИ ОТ ОБЯВЯВАНЕТО НА НЕЗАВИСИМОСТТА НА БЪЛГАРИЯ

     Изложбата беше открита на 18.09.2021 г. (събота) и ще може да бъде разгледана в следващите две седмици във фоайето на училището.

Събитието по повод този светъл ден в българската история проведохме в учебните събота и неделя с учениците по класове. Училищният ръководител д-р Даниела Вуюка представи изложбата и повода за нейното организиране, а преподавателят по история Иво Христов направи преглед на историческото събитие.

     На 22 септември 1908 г. е провъзгласена Независимостта на България. Три десетилетия след най-дръзкия самостоятелен акт в българската история – Съединението на Източна Румелия и Княжество България на 6 септември 1885 г., българите отново демонстрират силата на единството и вярата в собствените си сили.

Прозвуча химнът на независимостта, чиито текст беше раздаден на учениците като спомен от честването на 22-ри септември.

     ДА ЖИВЕЕ СВОБОДНА И НЕЗАВИСИМА БЪЛГАРИЯ! ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД!

mm
Училище "Н. Вапцаров"
Училище „Никола Вапцаров“ е създадено през 2013 г. от родолюбиви българи от Никозия и със съдействието на Съюза на българите в Кипър, който понастоящем е бенефициент на училището и цели съхраняване на българския език и култура зад граница.
Top