Намирате се ТУК
НАЧАЛО > БЪЛГАРИЯ > Първият 24. май в училище за най-малките ученици и последният за нашите скъпи абитуриенти

Първият 24. май в училище за най-малките ученици и последният за нашите скъпи абитуриенти

В днешния слънчев ден, честваме най-вълнуващия за всички български училища празник – 24. май. Денят на светите равноапостоли братята Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура, и на славянската книжовност.
Първият 24. май в училище за най-малките ученици и последният за нашите скъпи абитуриенти.
С преливащи от радост сърца споделяме моменти от тържеството, на което първокласниците с уверено заявиха “Аз вече съм грамотен!”, а завършващите с гордост отброиха годините, в които трупаха знания и съкровени спомени в училище: “Първи, втори, трети …. дванадесети!”. Последен училищен звънец, бурни аплодисменти и сълзи в очите на родителите!
Тържеството беше поздрав към всички ученици, учители и родители за светлия празник, за положения труд, за заслуженото удовлетворение.
Малките ученици пяха песни и рецитираха стихове за буквите. Разделиха се с Буквара, златното ключе към знанието, без тъга и посрещнаха Читанката, с която ще продължат по дългия път на познанието.
Най-големите вапцаровци бяха подготвили своя завет към малките ученици, с който символично предадоха щафетата на познанието – подарък книга и лично послание.
Скъпите ни гости – посланик Любомир Т. Тодоров и председателят на Съюза на Българите в Кипър, Калин Павлов връчиха свидетелствата за завършен клас.
Традиционно тържеството завърши със сладка награда – торта с прекрасна декорация в духа на светлия празник.
mm
Училище "Н. Вапцаров"
Училище „Никола Вапцаров“ е създадено през 2013 г. от родолюбиви българи от Никозия и със съдействието на Съюза на българите в Кипър, който понастоящем е бенефициент на училището и цели съхраняване на българския език и култура зад граница.
Top