Намирате се ТУК
НАЧАЛО > БЪЛГАРИЯ > Официално откриване на новата учебна 2022/2023 година

Официално откриване на новата учебна 2022/2023 година

Ние, от екипа на БУ „Никола Вапцаров“ в Никозия, каним всички наши ученици и родители на тържеството по повод откриването на новата учебна 2022/2023 година, което ще се състои на 3. септември 2022 г. от 10.00 часа в залата на училището на адрес: гр. Никозия, ул. „Епаминонда“ 7, ет.2.
Празниците свързани с образованието, културата и просвещението са най-светлите за всеки българин. Наред с 24. май и 1. ноември, първият учебен ден е изпълнен с трепет и вълнение, особено за онези, които за първи прекрачват прага на българското училище, в Родината ни и по света. Училищният звънец и първата учителка са едни от най-милите спомени от детските години.
Молим всички родители да се съобразят с целта ни да предоставим възможност на всички родители от първи клас и предучилищната група да се насладят на този паметен ден в живота на своето дете. Капацитетът на залата е все пак ограничен, затова при наличие много гости, ще помолим на тържеството да присъстват само родителите на първокласниците и децата от подготвителна група. Само в случай, че ситуацията позволи, ще допуснем и родители на ученици от „по-големите“ класове.
Тържеството ще продължи около един час.
След тържеството, учителите ще проведат кратък разговор с учениците от класовете, на които ще преподават и ще са на разположение за срещи с родителите от тези класове. Учебниците си ще получат само учениците от първи клас и предучилищната група.
В същия ден, от 09.00 до 13.30 часа всеки, който желае може да подаде заявление за записване на ученик за идната учебна година.
Първи учебен присъствен ден – 10.09.2022 г. Тогава ще бъдат раздадени и учебниците на всички класове.
Нека заедно отпразнуваме началото на една вълнуваща учебна година и да се почерпим за този празничен ден в нашата малка българска общност!
Очакваме Ви!
Информация за училището: www.bgschoolnicosia.com
Информация за записването: https://bit.ly/3wHbUVy
mm
Училище "Н. Вапцаров"
Училище „Никола Вапцаров“ е създадено през 2013 г. от родолюбиви българи от Никозия и със съдействието на Съюза на българите в Кипър, който понастоящем е бенефициент на училището и цели съхраняване на българския език и култура зад граница.
Top