Намирате се ТУК
НАЧАЛО > ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ > Само втора учебна седмица и толкова емоция

Само втора учебна седмица и толкова емоция

Вече втора седмица, след официалното откриване на учебната година на 3. септември, класните ни стаи кипят от радостна глъч, работа и приповдигнато настроение. Предусещаме, че предстоящите месеци ще са изпълнена с интересни събития, нови знания и творчески изяви!

Едва преминало вълнението от първата ни среща с учениците и техните родители, през изминалите почивни дни отново се заредихме с положителна емоция. През лятото при нас пристигнаха сертификатите от Департамента за езиково обучение (ДЕО) на СУ „Св. Климент Охридски“ и наградите на „До, ре, ми“ и Габриела Кунева от Изпълнителната агенция за българите в чужбина и народно читалище „Искра 1893“, община Попово.

Споделяме с гордост снимките от връчването им на изявените ученици.

Надникнахме в часовете на повечето класове – докато „големите“ правеха преговор на учебния материал, първокласниците и второкласниците смело сричаха и напредваха по учебника.

97 дни до Коледа. Първи клас си поставиха много висока цел – да напишат писмо до Добрия старец през декември. Не сме сигурни, че това е постижимо, но не им казвайте 😊

Учебната година започва много силно и за вече порасналите второкласници. Очакваме много изяви от тях, след като станахме свидетели как почти научиха наизуст стихотворението „Де е България?“ от Иван Вазов.

mm
Училище "Н. Вапцаров"
Училище „Никола Вапцаров“ е създадено през 2013 г. от родолюбиви българи от Никозия и със съдействието на Съюза на българите в Кипър, който понастоящем е бенефициент на училището и цели съхраняване на българския език и култура зад граница.
Top