Намирате се ТУК
НАЧАЛО > БЪЛГАРИЯ > АПРОБАЦИЯ НА СЪЗДАДЕНИТЕ УЧЕБНИ МОДУЛИ ПО ПРОЕКТА „ДИГИТАЛНА РАНИЦА-МОЯТА БЪЛГАРИЯ”

АПРОБАЦИЯ НА СЪЗДАДЕНИТЕ УЧЕБНИ МОДУЛИ ПО ПРОЕКТА „ДИГИТАЛНА РАНИЦА-МОЯТА БЪЛГАРИЯ”

Вчера, 26.11.2022 г., беше проведена апробация на част от създадените урочни единици и упражнения в двете партньорски училища по проекта „Дигитална раница-Моята България”: Интерактивно помагало за обучение на български език в чужбина“, Договор № 2020-1-BG01-KA226-SCH-094970, съфинансиран от Програма „Еразъм+“, КД2, „Стратегически партньорства в отговор на ситуацията с COVID-19“, сектор „Училищно образование“.

Ученици и учители от БНУ „Никола Вапцаров“ – Никозия, Кипър и БНУ „Паисий Хилендарски“ – Атина, Гърция проведоха часове по български език, история и география под ръководството на доц. д-р Петя Димитрова Събева, доц. д-р Димка Димитрова и доц. д-р Юлия Симеонова. Апробацията беше проведена под формата на онлайн среща в приложението „Microsoft Teams“. Авторите на учебните модули представиха съдържанието, функциите и възможностите, които платформата „Дигитална раница – моята България“ ще предостави на ученици, учители и родители за самоподготовка или работа в час.

Подбраните интерактивни онлайн базирани работни листове се изпълняваха от учениците, с помощта на доц. Димитрова, доц. Събева и доц. Симеонова. Децата се ориентираха бързо и даваха правилни отговори в по-голямата част от упражненията. С особено оживление се приеха онези въпроси, които са разработени по подобие на популярния телевизионен формат „Стани богат“.

След представянето на функционалностите на учебната платформа, беше потърсено впечатлението и оценката  на ползвателите, както и евентуалните препоръки, които да подобрят качеството на създадения интелектуален продукт.

Проектът „Дигитална раница-Моята България”: Интерактивно помагало за обучение на български език в чужбина“ се планира да бъде финализиран до средата на месец май 2023 година.

mm
Училище "Н. Вапцаров"
Училище „Никола Вапцаров“ е създадено през 2013 г. от родолюбиви българи от Никозия и със съдействието на Съюза на българите в Кипър, който понастоящем е бенефициент на училището и цели съхраняване на българския език и култура зад граница.
Top