Намирате се ТУК
НАЧАЛО > ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ > ПРАЗНИЧЕН ДЕКЕМВРИ: МЕСЕЦЪТ НА СВЕТЛИНАТА, ОБИЧТА И … СЪБИТИЯТА

ПРАЗНИЧЕН ДЕКЕМВРИ: МЕСЕЦЪТ НА СВЕТЛИНАТА, ОБИЧТА И … СЪБИТИЯТА

Декември, последният месец от годината, пристига с магията на празниците, обичта и вълшебството. В този период, способността ни да организираме всички инициативи и събития в училището ни е провокирана, но ние преливаме от щастие да бъдем заедно – чувство особено ценено след Ковид пандемията. Ето събитията и инициативите, които правят празничния декември толкова специален в българското училище:


1. ПАТРОНЕН ПРАЗНИК – 09.12.3023 от 11ч.

В БУ „Никола Вапцаров“ в Никозия, декември започва с празник, посветен на нашия патрон. В 11.00 ч., в салона на училището, започва тържеството – десетото юбилейно тържество. Рецитал, музика и преклонение пред поета възпял едрите звезди на Фамагуста.

2. КОЛЕДНИ СЛАДКИ ДНИ И БАЗАР – 16 и 23.12.2023 през целия ден
Веднага след официалния празник на училището, започваме с удивителната трансформация на всички стаи в колоритен коледен дух, за да се подготвим за традиционната инициатива – коледни сладки дни и базар. Знаем, че вече всички нямаме търпение отново да се насладим на традиционните вкусотии и да се пренесем на топличко в детството, когато мирисът на канела и мед, вкусът на топла пита и баница бяха така сладки, както и прегръдката на мама и баба, които ги приготвяха. Точно това искаме да споделим и предадем и на нашите деца, затова – важно: пригответе любимите български коледни и новогодишни рецепти.
Декември не е само за радост и забавление, но и за даване и подкрепа. Коледните сладки дни е благотворителна инициатива на родителския съвет, като събраните средства се изразходват за нуждите на училището.

3. КОЛЕДНО ТЪРЖЕСТВО – 23.12.2023 от 10ч до 13ч. или докогато си искаме
Какво е Коледа без подаръци?! Кулминацията на празничния декември е, разбира се, на коледното тържество, когато Добрият старец ще пристигне с големите чували, пълни с пъстроцветни пакети щастие за най-малките. По-големите ученици пък вече са теглили томболата за Сикрет Санта. Последният ден преди коледната ваканция ще е пъстър, музикален, вкусен, пълен с изненади и топло щастие!

ВСИЧКИ СЪБИТИЯ СА ОТВОРЕНИ ЗА МАЛКИ И ПОРАСНАЛИ ДЕЦА, РОДИТЕЛИ, БАБИ И ДЯДОВЦИ – БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ, ДАЛИ ПОСЕЩАВАТ НАШЕТО УЧИЛИЩЕ ИЛИ НЕ.
ПОКАНЕТЕ РОДНИНИ И ПРИЯТЕЛИ!
mm
Училище "Н. Вапцаров"
Училище „Никола Вапцаров“ е създадено през 2013 г. от родолюбиви българи от Никозия и със съдействието на Съюза на българите в Кипър, който понастоящем е бенефициент на училището и цели съхраняване на българския език и култура зад граница.
Top