Намирате се ТУК
НАЧАЛО > ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ > ЮБИЛЕЙНО УЧИЛИЩНО ТЪРЖЕСТВО “ПРЕДАВАМЕ ЗАВЕТА НА ПЪРВОУЧИТЕЛИТЕ”

ЮБИЛЕЙНО УЧИЛИЩНО ТЪРЖЕСТВО “ПРЕДАВАМЕ ЗАВЕТА НА ПЪРВОУЧИТЕЛИТЕ”

ПОКАНА ЗА ТЪРЖЕСТВОТО „ПРЕДАВАМЕ ЗАВЕТА НА ПЪРВОУЧИТЕЛИТЕ“
Посветено на десетгодишнината на БУ „Никола Вапцаров“- Никозия, Кипър и Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност
     На 25.05.2024 г. (събота) от 11 часа в голямата зала на ПЕО (https://maps.app.goo.gl/4u4pULtzyvXZp3q98) ще се проведе десетото юбилейно тържество на БУ “Никола Вапцаров” – Никозия.
     Водещи на събитието ще са завършващите ни ученици от 12. клас. Програмата включва рецитали, подготвени по класове и музикални изпълнения на вокалната ни група “До, ре, ми”, София Хараламбус и Виктория Марчева.
    С вълнение ще изпратим нашите абитуриенти и ще връчим свидетелствата на всички ученици.
    Заповядайте, независимо дали имате деца, които посещават училището. Ще се радваме да сте част от публиката и да аплодираме заедно тези българчета и техните семейства, които всяка събота от учебната година посвещаваха на изучаването на български език и литература, история и география на България.
    След тържеството, ще имате възможност да се срещнете с представители на Управителния съвет на Съюза на българите в Кипър (СБК), училищния ръководител и учителите. В свободен разговор ще можете да зададете вашите въпроси относно СБК и БУ “Никола Вапцаров”.
    Ако искате да запишете детето си в нашето училище за следващата 2024/2025 учебна година, на място ще можете да попълните заявление.
mm
Училище "Н. Вапцаров"
Училище „Никола Вапцаров“ е създадено през 2013 г. от родолюбиви българи от Никозия и със съдействието на Съюза на българите в Кипър, който понастоящем е бенефициент на училището и цели съхраняване на българския език и култура зад граница.
Top