Намирате се ТУК
НАЧАЛО > ПРАЗНИЦИ > Най-дългата мартеница в Кипър

Най-дългата мартеница в Кипър

Баба Марта дойде при българите в Никозия днес с много веселие, забавление, усмивки и… рекорди. 102-ма наши сънародници, деца и възрастни, участваха в националната иницатива за “Най-много хора, правещи заедно български мартеници за 5 минути в цял свят”. В Никозия бе изплетена и най-дългата мартеница в Кипър – 44.04 метра.

Българчета в Никозия направиха най-дългата мартеница в Кипър.

Домакин на празника бе българското училище “Никола Вапцаров”. Дворът му бе препълнен от деца, учители, родители, баби, приятели, гости, представители на българското посолство, наши сънародници, живеещи в Никозия. Всички те се включиха в подкрепената от Съюза на българите в Кипър инициатива за поставянето на рекорд за “Най-много хора, правещи заедно български мартеници за 5 минути в цял свят”, която бе организирана от Фондация „Национален тръст за съхранение на културно-историческото наследство на България“, в рамките на Националната благотворителната кампания „Децата и традициите”.

mm
Училище "Н. Вапцаров"
Училище „Никола Вапцаров“ е създадено през 2013 г. от родолюбиви българи от Никозия и със съдействието на Съюза на българите в Кипър, който понастоящем е бенефициент на училището и цели съхраняване на българския език и култура зад граница.
Top