Намирате се ТУК
НАЧАЛО > ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ > Успешно представяне на Коледния Базар

Успешно представяне на Коледния Базар

От 7 до 10 декември 2015 г.  училище „Никола Вапцаров“ към Съюз на българите в Кипър с подкрепата на българското посолство в Кипър представи успешно България на коледния базар на булевард  „Макарио“ в Никозия. На специално украсения щанд бяха изложени  материали и брошури, рекламиращи България като туристическа дестинация, както и по-значимите родни университети.  Свои продукти представи и вносителят на  българската козметична марка Bilka.

Атракция за посетителите бяха специално изработените от децата от училище „Никола Вапцаров“ кукли в народни носии и сурвачки.

Щандът беше посетен от извънреден и пълномощен посланик на Република България в Кипър г-н Христо Георгиев, Мина Христова-Маринова – втори секретар при Посолството на Република България, генерален консул Николай Караиванов както и от много наши сънародници и кипърци.

В края на последния ден, пред свидетели бе изтеглен и печелившия талон от коледната томбола. Наградата, която е бутилка вино, шоколадови бонбони и козметика от Bilka отива при Николай Василев.

Не забравяйте да посетите нашата най-голяма изява на базара на 21 декември от 16.30 ч. на специално изградената сцена на бул. „Макарио“, когато ще имате удоволствието да се насладите на изпълнението на песни и танци на деца от българските училища в Никозия и Ларнака.

mm
Училище "Н. Вапцаров"
Училище „Никола Вапцаров“ е създадено през 2013 г. от родолюбиви българи от Никозия и със съдействието на Съюза на българите в Кипър, който понастоящем е бенефициент на училището и цели съхраняване на българския език и култура зад граница.
Top