Намирате се ТУК
НАЧАЛО > СЪОБЩЕНИЯ > Спорт за всички

Спорт за всички

В началото на този месец беше сключено споразумение за сътрудничество между Кипърската Спортна Организация и Посолство на Република България в Кипър, за съвместна дейност в рамките на Национална програма „Спорт за всички”.

На проведената среща между Съюза на българите в Кипър и представители на Кипърската Спортна Организация беше решено сътрудничеството да стартира от гр. Никозия и при положително развитие да се приложи и в другите градове на острова, в които Съюзът има свои училища.

Програмата цели хора от различни възрасти да бъдат привлечени в спортни занимания за удоволствие и здравословен начин на живот.

В Никозия има 20 учители по физическо възпитание, които работят по повече от 200 спортни програми, на различни места в града. Част от тези програми са свързани със занимания по:  футбол, баскетбол, плуване, Taekwon-do, танци, гимнастика, аеробика, пилатес, зумба и т.н. Всички тези програми са предназначени както за деца , така и за възрастни между  4 и над 80 годишна възраст.

Програмата използва предимно съоръжения и бази на обществените училища или на Кипърската спортна организация.

Програмите се предлагат в два четиримесечни периода (Септември – Декември и Януари – Април) и един двумесечен период (Май – Юни). Някои занимания, като плуването, са на месечна база.

Всички участници заплащат символична такса, в зависимост от програмата, в която искат да се включат.

Повече за програмата: тук

Моля, в случай, че проявявате интерес да се свържете с Българско училище „Н.Вапцаров”,гр. Никозия , където бихте могли да намерите брошури с пълната информация за конкретните спортни занимания, дата и място на провеждане и цена.

mm
Училище "Н. Вапцаров"
Училище „Никола Вапцаров“ е създадено през 2013 г. от родолюбиви българи от Никозия и със съдействието на Съюза на българите в Кипър, който понастоящем е бенефициент на училището и цели съхраняване на българския език и култура зад граница.
Top