Намирате се ТУК
НАЧАЛО > БЪЛГАРИЯ > “Това е България!”

“Това е България!”

Скъпи родители и приятели на българското училище “Никола Вапцаров”!

От името на Родителския комитет ви каним да станете наши съмишленици и да обединим усилията си, за да приобщим още повече нашите деца към българския дух и култура.

Българското училище “Никола Вапцаров” вече разполага с нова, просторна, модерна и многофункционална сграда. Нашата идея е да я превърнем в истински център на българщината в Никозия, като създадем в нея постоянно действаща изложбена експозиция “Това е България!”.

Децата ни са българчета, родени и отгледани извън България, но най-малкото, което можем да направим за тях, е да им дадем шанс да видят и да почувстват къде са техните корени, откъде започват родът и родината. Искаме те да запазят своето българско самосъзнание и да се гордеят с България.

Затова се обръщаме към вас с молба да се присъедините към инициативата на Родителския комитет. Ще се радваме да допринесете за нейното осъществяване, като дарите на училището ни подходящи експонати – етнографски предмети, ръкоделия, носии, части от тях, произведения на традиционни български занаяти /грънчарство, кошничарство и други/, сувенири, картини и други. Те ще останат изложени постоянно в салона на Българското училище “Никола Вапцаров” и всички наши възпитаници и гости ще имат възможност винаги да виждат нашата България.

Надяваме се идеята да ви хареса и очакваме вашите дарения!

От Родителския комитет на Българско училище “Никола Вапцаров”

mm
Училище "Н. Вапцаров"
Училище „Никола Вапцаров“ е създадено през 2013 г. от родолюбиви българи от Никозия и със съдействието на Съюза на българите в Кипър, който понастоящем е бенефициент на училището и цели съхраняване на българския език и култура зад граница.
Top