Намирате се ТУК
НАЧАЛО > БЪЛГАРСКО УЧИЛИЩЕ В ДАЛИ > „Всичко, каквото съм сторил, сторих го за Отечеството”

„Всичко, каквото съм сторил, сторих го за Отечеството”

143 години ни делят от онзи февруарски вторник на далечната 1873 г., когато в покрайнините на тогавашна София геният на националната ни революция Васил Иванов Кунчев е обесен от своите палачи. Малко преди смъртта си той приема последното си причастие от поп Тодор с думите „Всичко, каквото съм сторил, сторих го за Отечеството”

Своята морална сила Левски черпи от идеала за независима, целокупна и силна България. Той вярва във възкресението на свободна България и посвещава цялата си енергия на постигането на тази цел, а с конкретната си дейност по подготовка на националната революция, той предава своята вяра на последователите си, кара ги да осъзнаят, че съдбата им е в собствените им ръце, че и българите могат да бъдат като другите европейски народи.

От училище „Никола Вапцаров“ приканваме всички ученици и родители да се присъединят към инициативата на Българското посолство за поднасяне на венци и цветя пред паметника на Васил Левски пред сградата на посолството в Никозия на 19 февруари (петък) от 15.30 ч.

За повече информация: Контакти на Българско училище “Никола Й. Вапцаров”, гр. Никозия, Кипър

mm
Училище "Н. Вапцаров"
Училище „Никола Вапцаров“ е създадено през 2013 г. от родолюбиви българи от Никозия и със съдействието на Съюза на българите в Кипър, който понастоящем е бенефициент на училището и цели съхраняване на българския език и култура зад граница.
Top