Намирате се ТУК
НАЧАЛО > БЪЛГАРСКО УЧИЛИЩЕ В ДАЛИ > Великденски сладки дни

Великденски сладки дни

Родителският съвет към Българско училище “Никола Вапцаров”, Никозия продължава благотворителната инициатива „Сладка събота“за събиране на средства за подпомагане дейността на училището.

Убедени сме, че децата и родителите от нашето училище вече усетиха, че да помагаш е окриляващо. Бъдете окрилени от добрия жест и повярвайте, че именно вие правите промяната.

С второто издание на „Сладка събота“ обявяваме и откриването на фонд „За нашите деца“, в който ще постъпват всички средства от тази и други благотворителни инициативи. Целта на този фонд е да покрива разходите, свързани с различни изяви на учениците ни – закупуване на народни носии, театрални костюми и декори, наем на зали и професионално озвучаване. По този начин ще дадем възможност на даровитите ни и умни деца да се изявят много по-впечатляващо и ще възнаградим тях и техните учители за големия труд, който полагат при организирането на концерти, рецитали и други събития.

Каним всички на „Великденски сладки дни” на 16 и 23 април 2016 г. /събота/от 12 ч. в сградата на училището в Никозия и на 17 и 24 април 2016 /неделя/ от 12ч. в класните ни стаи в Дали.

Внимание игра!

Както и по време на „Коледните сладки дни“ и този път ще обогатим инициативата с провеждането на игра-състезание.

  1. Потърсете старите готварски книги, кулинарните записки на мама, обадете се на баба и изберете рецепта, свързана с Великден – козунаци, кифлички, курабийки и други вкусотийки.
  2. Преведете рецептата на гръцки език.
  3. Нарисувайте най-красивата рисунка с боички, която да показва как изглежда приготвената вкуснотя по тази рецепта.
  4. Изпратете текста на рецептата (на двата езика – български и гръцки) на мейла на училището info@bgschoolnicosia.com . Рисунката предайте на вашата учителка.

В края на инициативата, рецептите ще бъдат прегледани и от тях ще бъдат подбрани всички, които изпълняват условията по-горе. От рецептите, които се повтарят ще бъде избрана тази, която има най-добре описан начин на приготвяне и на двата езика. От така подбраните рецепти и илюстрации ще бъде издадена двуезична кулинарна книга, в която ще видите своите имена.

Елате, за да се почерпим с домашни вкусотии, да се разговорим и заедно да подпомогнем училището си.

Очакваме ви!

Bulgarian school in Nicosia Cyprus Bake Sale

mm
Училище "Н. Вапцаров"
Училище „Никола Вапцаров“ е създадено през 2013 г. от родолюбиви българи от Никозия и със съдействието на Съюза на българите в Кипър, който понастоящем е бенефициент на училището и цели съхраняване на българския език и култура зад граница.
Top