Намирате се ТУК
НАЧАЛО > БЪЛГАРИЯ > Посещение на директори от Софийски училища

Посещение на директори от Софийски училища

Директори на 20 столични училища от България са на официално посещение в Кипър в периода 20 – 22 Април 2016 г. В рамките на тази визита, ще бъдат посетени Кипърски училища в Ларнака, Паралимни и Лимасол.

Целта на посещението е директорите да се запознаят с учебния процес в местните училища и да споделят опит със своите кипърски колеги.

На 20 Април 2016г. имахме удоволствието да посрещнем групата в нашето училище.

Гостите бяха посрещнати от училищния ръководител г-жа Иванка Узунова. Присъстваха още Калин Павлов – заместник-председател на Съюз на българите в Кипър (СБК), Лидия Стефанова – секретар и член на Управителния съвет (УС) на СБК, Христиана Славкова – отговорник „Връзки с обществеността“ и член на УС на СБК, Даниела Събева – отговорник „Училищна дейност“, училищен ръководител на българското училище в Пафос и член на УС на СБК, Веселка Хусейн и Соня Терзиева – преподаватели в българско училище „Н. Вапцаров“, гр. Никозия.

Г-жа Иванка Узунова запозна директорите с особеностите на функциониране на българските училища в чужбина и училищната дейност на нашето училище, работата с възпитаниците ни и различните инициативи, които се организират през учебната година.

Г-н Калин Павлов приветства всички присъстващи и разшири представянето, като описа ролята на Съюза на българите в Кипър както по отношение на петте български училища към СБК, така и на ролята на организацията по съхранение на българския дух сред съгражданите ни на острова и разпространението на българската култура и традиции в Кипър.

Гостите останаха очаровани от активната дейност и материалната база на българските училища в Кипър.

Срещата приключи с активна дискусия, по време на която директорите задаваха много въпроси свързани с адаптацията на българските ученици в Кипър и местните училища и с предизвикателствата, пред които са поставени нашите ръководители и учители в работата.

mm
Училище "Н. Вапцаров"
Училище „Никола Вапцаров“ е създадено през 2013 г. от родолюбиви българи от Никозия и със съдействието на Съюза на българите в Кипър, който понастоящем е бенефициент на училището и цели съхраняване на българския език и култура зад граница.
Top