Намирате се ТУК
НАЧАЛО > БЪЛГАРСКО УЧИЛИЩЕ В ДАЛИ > Наши ученици отличени на международен конкурс по изобразително изкуство

Наши ученици отличени на международен конкурс по изобразително изкуство

Ученици от БУ „Никола Вапцаров“, Никозия отличени на международен конкурс по изобразително изкуство

Петнадесетото издание на Международен конкурс по изобразително изкуство за деца от българските общности по света “България в моите мечти” 2016 не остави незабелязан таланта на две българчета от Кипър. Журитото присъди поощрителни награди на Павлин Виткин, /7 г./ в първа възрастова група 6 до 10 години и на Николета Петрова, /16 г./ в трета възрастова група 15 до 18 години. В конкурса, проведен през май тази година, са взели участие 511 творби на 408 деца от българските общности в 21 държави, сред които: Аржентина, Канада, Великобритания, САЩ, Швейцария и др.

„Радвам се, че са харесали рисунката ми“, каза малкият Павлин, който след броени дни ще получи удостоверението си за успешно завършен втори клас и вече с нетърпение очаква лятната ваканция.

Десетокласничката Николета Петрова избра за двете си рисунки темите Българските традиции и Моят роден край. На едната родината е изобразена като българско хоро, а на другата разпознаваме историческата крепост „Царевец“ във Велико Търново.

Конкурсът се организира от Държавната агенция за българите в чужбина, а участниците традиционно избират сред следните теми за рисунка: Българските традиции, Живата природа на България, Моят дом, моето семейство, Моят роден край.

България в моите мечти 1

 България в моите мечти 2

mm
Училище "Н. Вапцаров"
Училище „Никола Вапцаров“ е създадено през 2013 г. от родолюбиви българи от Никозия и със съдействието на Съюза на българите в Кипър, който понастоящем е бенефициент на училището и цели съхраняване на българския език и култура зад граница.
Top