Намирате се ТУК
НАЧАЛО > ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ > Почетохме Дякона с урок по родолюбие /ВИДЕО и СНИМКИ/

Почетохме Дякона с урок по родолюбие /ВИДЕО и СНИМКИ/

Днес, 18.02.2017 г. ученици на БУ „Никола Вапцаров“ гр. Никозия проведоха урок по родолюбие, посветен на Апостола на свободата – Васил Левски.

Гост на учениците беше г-н Христо Георгиев – посланик на Република България в Кипър.

Пред любознателната публика г-н Георгиев говори увлекателно за героизма на Левски, достоен за възхищение, отдадеността за народната кауза, преклонението пред всеотдайността в името на Свободата, като обогати разказа си с цитати от записките на Захари Стоянов.

Срещата беше вълнуваща и показа, че възпитаниците на училището ни са истински родолюбци и носители на заветите на Дякона.

Приканваме всички българи, ученици и родители да се присъединят към инициативата на Българското посолство за поднасяне на венци и цветя пред паметника на Васил Левски пред сградата на посолството в Никозия на 19 февруари (неделя) от 14.00 ч. Кратка програма ще бъде представена и от Българско училище „Никола Вапцаров“ – гр. Никозия.

mm
Училище "Н. Вапцаров"
Училище „Никола Вапцаров“ е създадено през 2013 г. от родолюбиви българи от Никозия и със съдействието на Съюза на българите в Кипър, който понастоящем е бенефициент на училището и цели съхраняване на българския език и култура зад граница.
Top