Намирате се ТУК
НАЧАЛО > БЪЛГАРСКО УЧИЛИЩЕ В ДАЛИ > Един по-интересен урок за Българското Възраждане в Дали

Един по-интересен урок за Българското Възраждане в Дали

Тази седмица урокът по история от дял „Българско възраждане“ беше преподаден по един по-интересен и приятен начин за учениците с помощта на изложбата „Едно място за всяко нещо и всяко нещо на мястото си“, любезно предоставена на СБК  от Мая Карагьозова, директор на Музея на образованието – Габрово.

Експозицията се посвещава на 175-годишнината от основаването на Габровското училище – първото новобългарско светско взаимно училище с общонационално значение. Чрез емблематични имена, образи и текстове е представено развитието на родното училище от първите му стъпки до днес. Някога, в зората на българското образование, царяли ред и дисциплина. Всеки ученик – голям или малък, местен или другоселец, от по-заможно или по-бедно семейство – е бил длъжен да спазва всички училищни правила, а „Едно място за всяко нещо и всяко нещо на мястото си“ е бил някогашният училищен девиз.

Експозицията, състояща се от 19 PVC-платна, е изложена за посетители в сградата на Българския културен център в Дали, за всички, които желят да я разгледат.

Телефон за контакти: +357 22 255946, +357 96550706

Адрес на филиал Дали: Дали, ул. Димитри Хаматсу 48 (до църквата Панагия Евангелистрия)

mm
Училище "Н. Вапцаров"
Училище „Никола Вапцаров“ е създадено през 2013 г. от родолюбиви българи от Никозия и със съдействието на Съюза на българите в Кипър, който понастоящем е бенефициент на училището и цели съхраняване на българския език и култура зад граница.
Top