Намирате се ТУК
НАЧАЛО > ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ > Домакини на срещата на г-жа Радева с учителите от българските училища в Кипър

Домакини на срещата на г-жа Радева с учителите от българските училища в Кипър

   Българско училище „Никола Вапцаров“ към Съюз на българите в Кипър бе домакин на срещата на съпругата на президента Румен Радев Десислава Радева с училищните ръководители и учителите от българските училища в Кипър.

Фоайето на най-голямото училище на острова се оказа тясно, за да побере всички гости, които дойдоха, за да се видят с първата дама на България. На по чаша кафе учителите формулираха предизвикателствата пред българските училища в Кипър, с много от които г-жа Радева се ангажира за съдействие.

Тя, от своя страна, разказа за регистрираното от нея сдружение „Живата вода на България“, чиято цел е да пази бългаpcките традиции, фолклор и занаяти. Сред присъстващите бяха училищни ръководители и учители от Никозия, Лимасол, Ларнака, Пафос, Паралимни и Дали.

mm
Училище "Н. Вапцаров"
Училище „Никола Вапцаров“ е създадено през 2013 г. от родолюбиви българи от Никозия и със съдействието на Съюза на българите в Кипър, който понастоящем е бенефициент на училището и цели съхраняване на българския език и култура зад граница.
Top