Намирате се ТУК
НАЧАЛО > МЕЖДУНАРОДНО СЪТРУДНИЧЕСТВО > Пратката на Пижо и Пенда пътува към Дубай (СНИМКИ)

Пратката на Пижо и Пенда пътува към Дубай (СНИМКИ)

Февруарската ни работилница за мартеници вече изпълни една от важните задачи – пратката на Пижо и Пенда пътува към своите получатели в Дубай – учениците от българското училище „Българче“.

През целия месец февруари нашите възпитаници, заедно с прекрасните си помощници, в лицето на своите родители, творят чудни мартенички за здраве и късмет. Гривнички, герданчета, Пижовци и Пенди отрупаха работната маса миналата събота и неделя.

Сръчковците продължават и другата седмица, така че не е късно да се включите и вие!

Най-добрите мартенички ще украсят училището ни и ще бъдат част от изложба, за която допълнително ще бъде съобщено къде и кога ще имате възможност да разгледате.

Всички желаещи да преплетат червени и бели конци са добре дошли в събота от 12 ч. и в неделя в Дали от 10 ч. Ще научим повече за традициите, свързани със символиката на двата цвята и със самия празник, който предвещава идването на пролетта. Очакваме всички млади помощници на Баба Марта да вложат творчество, сръчност, въображение и умения в изработването на уникални мартенички.

Научете повече за Работилничката ни за мартенички.

mm
Училище "Н. Вапцаров"
Училище „Никола Вапцаров“ е създадено през 2013 г. от родолюбиви българи от Никозия и със съдействието на Съюза на българите в Кипър, който понастоящем е бенефициент на училището и цели съхраняване на българския език и култура зад граница.
Top