Намирате се ТУК
НАЧАЛО > БЪЛГАРИЯ > УСПЕХ на нашите таланти! (ВИДЕО)

УСПЕХ на нашите таланти! (ВИДЕО)

За поредна година нашите талантливи деца участват във видеоконкурса за народни песни и хореография в рамките на Десетия национален фолклорен конкурс „Напеви от Северозапада” 27 – 28 април 2018 г.

Конкурсът е организиран от Общински младежки дом – Монтана, в партньорство със сдружение „Младежки Северозапад” и школа по български народни танци „Стоянови”. Конкурсът се провежда под патронажа на кмета на Община Монтана Златко Живков и с подкрепата на Община Монтана, фирми и организации, съпричастни към съхраняването на фолклорното богатство на Българския Северозапад.

Основните цели на конкурса е да съхрани и популяризира певческото и танцово фолклорно изкуство на Северозападна България, да предостави възможност за изява и да открие даровити деца – изпълнители, да стимулира интереса на все повече млади хора към фолклорното богатство на Северозападна България и да катализира стремежа им да го запазят и предадат за поколенията.

Конкурсът да се утвърди като значимо събитие в културния календар на град Монтана.

Българско училище “Никола Вапцаров” участва с две песни в изпълнение на вокална група “До, ре, ми” и две песни като индивидуално изпълнение от Габриела Кунева (на 8 години). Музикален ръководител – Таня Виткина.

Насладете се на изпълненията и споделете с приятели, за да подкрепим нашите малки участници:

mm
Училище "Н. Вапцаров"
Училище „Никола Вапцаров“ е създадено през 2013 г. от родолюбиви българи от Никозия и със съдействието на Съюза на българите в Кипър, който понастоящем е бенефициент на училището и цели съхраняване на българския език и култура зад граница.
Top