Намирате се ТУК
НАЧАЛО > ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ > Габи Кунева и ВГ „До-ре-ми“ с първо и трето място на „Напеви от Северозапада“

Габи Кунева и ВГ „До-ре-ми“ с първо и трето място на „Напеви от Северозапада“

Четвъртокласничката Габриела Кунева и Вокална група „До-ре-ми“ към БУ „Никола Вапцаров“ и тази година грабнаха призови места във видеораздела на националния фолклорен конкурс „Напеви от Северозапада“.

9-годишната Габи е класирана на първо място във втора възрастова група на надпреварата – от 8 до 13 години. В раздел Камерни вокални формации „До-ре-ми“ с художествен ръководител Таня Виткина се класират на трето място, като тази година първо и второ място в тази категория не се присъждат.

Габи Кунева се включи в надпреварата с песните „Засвирили млади момци“ и „Чичовите коне“, а ВГ „До-ре-ми“ представи песните „Чие е това момиче“ и „Две се люлки люлеят“.

Това е поредното признание за талантите от „До-ре-ми“, а зад успехите на надарените вапцаровци стои трудът и търпението на тяхната учителка Таня Виткина. На тазгодишното десето юбилейно издание на конкурса „Напеви от Северозапада“ тя е единственият преподавател по музика извън България, отличен с грамота от Съюза на българските музикални и танцови дейци (СБМТД).

Браво на талантливите вапцаровци и на г-жа Виткина. Гордеем се с постиженията ви и ви желаем още по-големи успехи занапред.

mm
Училище "Н. Вапцаров"
Училище „Никола Вапцаров“ е създадено през 2013 г. от родолюбиви българи от Никозия и със съдействието на Съюза на българите в Кипър, който понастоящем е бенефициент на училището и цели съхраняване на българския език и култура зад граница.
Top